Studia za granicą?
Jak organizować szkolenia dla pracowników? W co warto zainwestować, a w co nie? Kursy dla przedsiębiorców.
- maksik
Studia za granicą?
Co myślicie o nauce za granicą? Np. w Anglii? Z tego co czytam na https://studiawanglii.pl/ jest wiele uczelni gdzie można podjąć naukę w UK. Czy ktoś może uczył się za granicą i może podzielić się opinią czy warto?
-
Re: Studia za granicą?
A czy warto Waszym zdaniem szukać pracy za granicą? Jak sądzicie? Widziałam ostatnio sporo ofert zatrudnienia w różnych państwach europejskich na stronie internetowej https://polandworkforce.com/praca-za-granica/. Czy ktoś z Was miał już do czynienia z Agencją Pracy Tymczasowej Poland Workforce, która pomaga taką pracę znaleźć?
- Emilka
Akurat nie trzeba studiować za granicą aby otrzymać wartościową wiedzę i odpowiednie przygotowanie do zawodu. Są takie uczelnei jak WSB-nlu https://www.wsb-nlu.edu.pl/pl/studia-krakow która oferuje bogatą paletę kierunków - a studiować możemy w wymiarze dziennym jak i przez internet - nawet jesli przebywamy za granicą. Wykłady można odtwarzać w dowolnym i dogodnym dla siebie momencie. To dopiero nowoczesne i ciekawe rozwiązanie
- Majster
Moim zdaniem w Polsce mamy bardzo dużo dobrych uczelni więc bez problemu można wybrać kierunek dla siebie. Jeśli interesuje Was np kierunek logistyka przedsiębiorstw to zerknijcie na stronę Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie. W akademii można podjąć naukę na studiach I i II stopnia w trybie stacjonarnym lub zaocznym.
- klasonia
Można robić za granicą jasne. Ale u nas w kraju też nie brakuje dobrych uczelni i dobrych kierunków. Osobiście polecam grafikę komputerową http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-z ... omputerowa , ponieważ z tą specjalizacją bardzo łatwo znaleźć dobrze płatną pracę
- OlekS
W mojej opinii natomiast zdecydowanie warto zwrócić uwagę na propozycje kierunków przygotowane przez - https://wseh.pl/pl/page/oferta-edukacyj ... opnia.html z pomocą, których będziecie mogli liczyć zarówno na pełne wsparcie obsługi, ciekawie przygotowane kierunki w zależności od potrzeb i oczywiście zainteresowania (bo najgorsze jest to kiedy podczas nauki i pracy ciągle się tym męczymy). Poza tym mają świetnych wykładowców i potrafią konkretnie przygotować do późniejszej pracy (nie tylko z samej teorii). Pozdrawiam i życzę podjęcia jak najlepszej dla siebie decyzji!
- klasonia
A czemu zagranicą? U nas też są bardzo dobre uczelnie dające odpowiednie kwalifikacje. Mnie osobiści interesuje gospodarowanie nieruchomościami i bardzo chciałabym własnie ten kierunek ukończyć. A jakie są Wasze typy?
- szmek
Też chcę iść do Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie, z tym że raczej psychologia mnie interesuje. Zawsze byłam bardzo z ludźmi związana i czuję chęć niesienia pomocy tym, którzy jej potrzebująklasonia pisze: ↑30 wrz 2020, 15:48 A czemu zagranicą? U nas też są bardzo dobre uczelnie dające odpowiednie kwalifikacje. Mnie osobiści interesuje gospodarowanie nieruchomościami i bardzo chciałabym własnie ten kierunek ukończyć. A jakie są Wasze typy?
- obuska
Studiuję na AEH psychoterapię i terapię seksualną. Oj uwierz mi, że naprawdę fajne są studia. Pierwszy rok może mocno teoretyczny, ale im dalej tym lepiejszmek pisze: ↑29 paź 2020, 18:18 Też chcę iść do Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie, z tym że raczej psychologia mnie interesuje. Zawsze byłam bardzo z ludźmi związana i czuję chęć niesienia pomocy tym, którzy jej potrzebują
Post autor: płotka »
O! Fajnie, że trafiłam na kogoś z psychologii. Powiedz mi jak wygląda sprawa z kursami dodatkowymi, czy są jakieś oferowane na uczelni?obuska pisze: ↑23 lis 2020, 16:43 Studiuję na AEH psychoterapię i terapię seksualną. Oj uwierz mi, że naprawdę fajne są studia. Pierwszy rok może mocno teoretyczny, ale im dalej tym lepiej
Post autor: tomuś »
A ja jestem za tym, aby studiować w Polsce. Przecież mamy tyle różnych ciekawych kierunków i uczelni, które można ukończyć ze świetnymi wynikami. Mój syn interesuje się takim kierunkiem, jak studia kierunek transport warszawa . Z takim zawodem chce łączyć swoją przyszłość.
- obuska
Nie bardzo wiem o jakich szkoleniach mówisz... bo już program studiów zakłada wszelkie niezbędne zagadnienia by móc pracować w zawodzie. Oczywiście by zostać psychoterapeutą to należy dodatkowo zrobić 4-letni kurs by uzyskać certyfikat PTTPBpłotka pisze: ↑04 sty 2021, 21:42O! Fajnie, że trafiłam na kogoś z psychologii. Powiedz mi jak wygląda sprawa z kursami dodatkowymi, czy są jakieś oferowane na uczelni?obuska pisze: ↑23 lis 2020, 16:43 Studiuję na AEH psychoterapię i terapię seksualną. Oj uwierz mi, że naprawdę fajne są studia. Pierwszy rok może mocno teoretyczny, ale im dalej tym lepiej
kompresor do przedmuchiwania rur
Przejdź do
- Forum
- ↳ Hotelarstwo
- ↳ Gastronomia
- ↳ Produkty i Usługi
- ↳ Technologia
- ↳ Porady
- ↳ Księgowość online
- ↳ Szkolenia
- ↳ Jaką firmę założyć?
- ↳ Kredyty firmowe