Czy ogrzewanie gazowe to dobre rozwiązanie ?
Polecane produkty, firmy, usługi, agencje.
Czy ogrzewanie gazowe to dobre rozwiązanie ?
Post autor: Manuś »
Sposobów na ogrzanie domu jest przynajmniej kilkanaście. Wybierać można spośród różnych technologii, urządzeń i rodzaju wykorzystywanego paliwa. W ogromie możliwości, warto postawić na rozwiązania ekonomiczne, bezobsługowe i przy okazji przyjazne dla środowiska naturalnego. Jakie waszym zdaniem ogrzewanie będzie najlepsze ?
Re: Czy ogrzewanie gazowe to dobre rozwiązanie ?
Post autor: miluś »
Od kilku lat mam ogrzewanie gazowe i jestem z niego zadowolona ponieważ zmniejszył mi się rachunek . Pamiętam że firma LPG Direct montowała mi takie ogrzewanie tutaj http://lpgdirect.pl/ . Dostałam jeszcze od tej firmy 10 lat gwarancji na usterki. W LPG DIRECT zajmują się również dystrybucją gazu grzewczego dla firm i Klientów indywidualnych na Mazowszu, w województwie warmińsko-mazurskim, kujawsko-pomorskim, łódzkim, lubelskim i podlaskim
- kidawa
Może i tak, ale nie ufam dla samych instalacji gazowych, przez które jest większość wypadków. Osobiście zastosowałam u siebie w domu ogrzewanie na pellet. Tu system od Defro https://www.defro.pl/ z kotłem Bio Slim wydawał mi się najlepszym wyborem i cieszę się, że taką decyzję wybrałam. To wygodne rozwiązanie, które jak się okazało jest tez tanie w eksploatacji.
Post autor: grześkłyś »
U siebie postawiłem na ogrzewanie podłogowe, które daje wystarczająco dużo ciepła do ogrzania domu jednocześnie dając komfort użytkowania dla chodzących na boso
jestem naprawdę zadowolony z tego rozwiązania, a firma Grund Instalacje sprawnie i terminowo uporała się z pracami. Profesjonalna firma!

- melike
Moim zdaniem niestety nie najlepsze. Mało ekologiczne i drogie. Są teraz inne metody ogrzewania, bardziej eko i relatywnie tanie. To na przykład ogrzewanie na podczerwień. Poczytaj sobie o promiennikach marki Cronos. Tu new-electric.pl są dostępne. Przekonasz się, ze taki rodzaj ogrzewania to przyszłość.
Post autor: Andrzejło »
Wybór odpowiedniego kotła jest po prostu najlepszym rozwiązaniem. Polecam wejść na stronę producenta http://www.zgoda-wieprz.pl/. Kotły nowoczesne, automatyczne, oszczędzające paliwo, do tego bardzo dobrze wykonane, więc nie będzie żadnego problemu z użytkowaniem. Jak dla mnie właśnie warto dokładnie przeanalizować wybór kotła, wtedy będzie o wiele lepiej i taniej ogrzewać
- Alvinka
- Kontakt:
Na pewno nie jest złe! Jak sobie pomyślę, jak ogrzewaliśmy stary dom węglem, to aż nie mogę uwierzyć. Teraz wszystkim można sterować z poziomu pieca, albo i sterowników na ścianach. Jednak ja nie poszłam w gaz, choć wiem że to fajna opcja, poszłam jeszcze dalej, wybrałam pompę ciepła. Praktyczne, oszczędne i też ekologiczne rozwiązanie, o którym powinniście sobie poczytać. Co więcej można dostać dofinansowanie. Ja załatwiłam wszystko z firmą Erco Łódź, bezproblemowi, wszystko zrobione fachowo i terminowo.
Post autor: BronisławK »
Tak, ogrzewanie gazowe jest najlepszym możliwym rozwiązaniem w przypadku docieplonych budynków. Nie tylko biorąc pod uwagę fakt oszczędności na ogrzewaniu, ale również w kwestii dbałości o środowisko. Wprowadzony przez rząd program "czyste powietrze" pozwala również na uzyskanie dofinansowań. Instalacje grzewcze w Krakowie w tym instalacje kotłów gazowych wykonuje firma Atigo.
h micro
h micro
Post autor: Mikołaj56 »
Ogrzewanie gazowe jest dobrym rozwiązaniem, gdy nasz budynek jest odpowiednio ocieplony i zdecydowano się również na podłogówkę. Wtedy kocioł gazowy, pracując na niskim parametrze, pozwoli nam na zaoszczędzenie pieniędzy na ogrzewaniu. Najlepszą hurtownią w województwie małopolskim, która zajmuje się handlem kotłami w Krakowie jest Atigo, ze względu na ich szeroką ofertę kotłów gazowych.
- falcia123
Bez dwóch zdań ważne jest w budowie domu, aby wybrać opcję, która spełni wszelkie oczekiwania przyszłych właścicieli. Dlatego grupa pompowa to odpowiedź na Twoje potrzeby i oczekiwania w tym obszarze. Zachęcam do zapoznania się z propozycją od http://elterm.pl/produkty/grupy-pompowe ... or-zwrotny gdzie stawia się przede wszystkim na jakość i najwyższą form dopasowania do potrzeb i technologii.
Post autor: Dmiłko »
Najlepiej właśnie do ogrzewania hal oraz tym podobnych obiektów nadają sie po prostu promienniki podczerwieni. Osobiscie polecam tu kontakt z firmą https://www.teoterm.com.pl/ ich promienniki mają bardzo dobrą jakosć, do tego są bezpieczne i komfortowe. Na tym każdemu powinno zależeć. Dobra jakość wpływa również na energooszczędność
Post autor: Słoń »
Wszystko zależy od tego jakie masz wymagania i czego oczekujesz od takiego ogrzewania. Moim zdaniem, warto wybierać takie rozwiązania, które pozwolą wam zaoszczędzić trochę pieniędzy, ale również będą bezpieczne dla środowiska. Zerknijcie w wolnej chwili na stronę https://kobieta.onet.pl/dom/opinie-de-d ... zy/v4cj313 a może się jakoś zainspirujecie w tym temacie.
Post autor: buśkon »
Znam takich, którzy mówią, że tylko takie, także nie wiem, co wy na to uważacie. Ja jednak powiem Wam, że nie o sposobie palenia chcę rozmawiać, ale o tym, czy pompy obiegowe są koniecznością. Czy jesteśmy w tym temacie zgodni? Jak wy to widzicie i co sądzicie? Chętnie to przegadam, bo to dla mnie bardzo ważna sprawa jest.
- emil
Pellet, to dosyć ekologiczny materiał opałowy. Jeśli masz odpowiedni piec, to możesz go stosować. Do palenia możesz wykorzystać pellet lava lub olimp od firmy Stelmet.Słoń pisze: ↑18 sie 2021, 10:43 Wszystko zależy od tego jakie masz wymagania i czego oczekujesz od takiego ogrzewania. Moim zdaniem, warto wybierać takie rozwiązania, które pozwolą wam zaoszczędzić trochę pieniędzy, ale również będą bezpieczne dla środowiska.
Post autor: gorski83 »
A nie lepiej postawić na pellet? Przemyślcie koniecznie taką opcję. Jest to ekologiczne rozwiązanie, więc dzięki temu możecie zadbać o środowisko. Pellet Olimp oraz wiele innych produktów można zakupić tutaj https://epellety.pl . Oczywiście można tam składać zamówienia online. Jest to proste i bezpieczne rozwiązanie.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Hotelarstwo
- ↳ Gastronomia
- ↳ Produkty i Usługi
- ↳ Technologia
- ↳ Porady
- ↳ Księgowość online
- ↳ Szkolenia
- ↳ Jaką firmę założyć?
- ↳ Kredyty firmowe
- ↳ Leasing