Pasteryzowanie jedzenia
Porady dla przedsiębiorców, pracodawców i wszystkich, którzy prowadzą własną działalność gospodarczą.
Pasteryzowanie jedzenia
Post autor: dać »
Jak dokładnie wygląda proces pasteryzacji? Zamyka się żywność szczelnie i poddaje wysokiej temperaturze. Wysokiej ale nie za wysokiej. Nie może przekraczać określonej temperatury. Pasteryzujecie w domu?
Re: Pasteryzowanie jedzenia
Post autor: żmijka »
Co roku robię przetwory na zimę korzystając z tej popularnej techniki, której nauczyły mnie mama i babcia:) Chętnie zapoznaję się też z innymi sposobami przetwarzania żywności. Ostatnio natrafiłam np. na ciekawy artykuł o liofilizacji : https://onedaymore.pl/blog/liofilizowane-owoce/ . Fajna sprawa, bo owoce przygotowane w ten sposób nie tracą wartości odżywczej. Parę razy miałam okazję takie kupić i przyznam szczerze, że smakują świetnie, wyraziście, esencjonalnie. Można je z powodzeniem dodawać do muesli albo do sałatek bądź batonów zbożowych domowej roboty.
spirulina hawajska działanie
spirulina hawajska działanie
Re: Pasteryzowanie jedzenia
Post autor: michaśka »
Przetwory to jedno, ja robię kompoty, dżemy czy soki. Na zimę jest jak znalazł. Jednak zależało mi jeszcze na czymś, co pozwoli mi przedłużyć świeżość produktów na co dzień. Wiadomo, że nie robimy zakupów na jeden posiłek, zwłaszcza teraz. Poszukałam trochę w sieci i okazało się, że pojemnik próżniowy to bardzo dobre rozwiązanie. Produkty przechowywane w próżniowych warunkach dłużej są świeże przez co dłużej nadają się do spożycia. To minimalizowanie marnowania jedzenia i spora oszczędność.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Hotelarstwo
- ↳ Gastronomia
- ↳ Produkty i Usługi
- ↳ Technologia
- ↳ Porady
- ↳ Księgowość online
- ↳ Szkolenia
- ↳ Jaką firmę założyć?
- ↳ Kredyty firmowe
- ↳ Leasing
- ↳ Ubezpieczenie
- ↳ Praca przez Internet
- ↳ Sprzedam biznes, sprzedam firmę
- ↳ Oferty Nieruchomości
- ↳ Oferty Usługi
- ↳ Polecane strony
- ↳ Misz Masz
- ↳ Opinie o firmach
- ↳ Ogłoszenia PRACA