Prywatna szkoła
Różne tematy, niekoniecznie o biznesie.
- firmek9
Re: Prywatna szkoła
Prywatnych szkół jest teraz dość sporo i w nich rzeczywiście są lepsze warunki. Też Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie w Warszawie to jedna z lepszych placówek. Tutaj dzieci mają dobre warunki do nauki, dodatkowe zajęcia, angielski.
- Kalafel
Tak się złożyło, że moje dzieci chodzą do państwowej szkoły, ale gdyby w niej nie było dobrych warunków, to z pewnością szukałabym prywatnej. Z nauką też nie mają kłopotów i ten problem również mi odpada. Jedyne, o czym muszę myśleć i pilnować, to uzupełnianie im artykułów papierniczych Najlepszej jakości są Zeszyty Interdruk - Ceneo.pl i zamawiam je wyłącznie na tej platformie sprzedażowej.
- elenka
Jeśli chodzi o dobrą szkołę podstawową w stolicy to ze swojej strony szczerze polecam Te Vizję na Ochocie. Córka uczy sie tu już od 2 lat. W tym czasie bardzo dojrzała, chętnie się uczy i rozwija swoje sportowe pasje. Samo podejcie nauczycieli zasługuje na pochwałę, są komunikatywni i przyjaznie nastawieni i do dzieci i do rodziców.
-
Moim zdaniem na pewno wart dodatkowo zapisać się do jakieś szkoły języka angielskiego, bo znajomość języków to w dzisiejszych czasach podstawa. Ostatnio na przykład trafiłam na bardo ciekawą ofertę szkoły językowej Speak-Up na stronie https://www.speak-up.pl/angielski-dla-mlodziezy. Sądzę, że naprawdę warto się u nich na taki kurs zapisać, tym bardziej, że jest to szkoła z wieloletnim doświadczeniem mająca wypracowane bardzo skuteczne metody nauczania.
- Emilka
Moja córka ma co prawda teraz wakacje jednak chcialam ja namowic aby chodzila na kursy angielskiego bo srednio radzila sobie w szkole. Dopiero udalo sie kiedy pokazalam jej taką opcję jak nauka zdalna przy komputerze. Skontaktowałyśmy się z Edu Edu Online https://edueduonline.pl/kontakt i wybrałyśmy córce najlepsze dla niej kurs. Rzeczywiście bardzo sie zmobilizowała do nauki bo nie czuje sie przymuszana a tez bardzo spodobal sie jej tok nauczania.
- poli3902
Na naukę języka angielskiego nigdy nie jest za późno i warto to sobie zapamiętać! Przecież po 30 to wciąż bardzo młode osoby, które decydują się na to, aby podjąć naukę. Język angielski w życiu zawsze się przyda. Masz już konkretnie wybraną szkołę? Bo jeśli nie, to polecę Ci https://lincoln.edu.pl/krakow/jezyk-ang ... mlodziezy/
- Czajaa320
Zgadzam się, język w dzisiejszych czasach to podstawa więc zawsze warto się go uczyć;) Z własnego doświadczenia mogę polecić tutlo. Uczę się z nimi juz kilka miesięcy i jestem bardzo zadowolona z efektów. Lekcje odbywam online i co bardzo wygodne- sama decyduję kiedy i o której godzinie mam lekcję;)
- Nestor
Myślicie, że prywatna szkoła języka angielskiego na żywo tak jak na przykład Angielska Wioska https://angloville.pl/ przynosi lepsze efekty niż nauka przez internet? Tak właśnie stwierdziła moja przyjaciółka, która skorzystała z ich ciekawego programu, opartego przede wszystkim na konwersacji. Zależy mi, aby przełamać barierę językową i zacząć swobodnie się porozumiewać w języku obcym dlatego też rozważam możliwość skorzystania z ich oferty.
- kaskagrudzien
Post autor: kaskagrudzien »
Witam wszystkich! Chce się z wami podzielić programem Angloville Familijny w którym uczestniczyłam wraz z moja córka. To cudowne doświadczenie, zarówno dla mnie jak i dla niej, nauka angielskiego na takim wyjeździe to zarówno wypoczynek ale też rozwój. Co ważne to czas spędzony z naszymi pociechami. Serdecznie ich polecam, poleciła mi ich koleżanka są cudowni.
- Olkka
Jeśli chodzi o szkołę językową to z doświadczenia mogę polecić tutlo. Lekcje odbywam u nich online więc nie tracę czasu na żadne dojazdy a dzięki temu, że nauka jest indywidualne efekty są dużo lepsze;)
- klaraklarka
Post autor: klaraklarka »
Ja tez jestem zadowolona z nauki w tutlo, fajne podejscie do klienta, no i sama ta atmosfera.
- Sebek57
A czy myślałaś może nad wyborem szkoły policealnej Cosinus, bo mają również kierunek technik usług kosmetycznych trwający 2 lata wraz z zajęciami praktycznymi i przygotowującymi do zdania egzaminu zawodowego oraz pracy w zawodzie. Moim zdaniem jest to jednaj z lepszych opcji, tym bardziej że nic Cię to nie kosztuje ponieważ jest to szkoła w pełni darmowa przez cały okres nauczania. A poziom jaki reprezentują jest naprawdę świetny jednocześnie podążają za najnowszymi trendami.
- maroon
My również możemy polecić naukę języków z Angloville moja córka uczęszcza za zajęcia z native speakerem i powiem wam, że efekty są znacznie lepsze niż nauka z lektorem. Młoda od razu łapie poprawny akcent i fajne konstrukcje językowe, których nie miałaby szans nauczyć się z książek.
- falcia123
Niezależnie od tego jaka jest to szkoła warto wybrać podstawową naukę, która przygotowuje Twoje dziecko do działania. Dlatego też postaw na zdobywanie wiedzy na najwyższym poziomie. Wybierz więc https://sklep.terazmatura.pl/ i pozwól na zdobywanie doświadczenia w najlepszy możliwy sposób.
- dante
Dziecko będzie się mniej stresowało w prywatnej szkole. Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie w Warszawie jest jedną z lepszych. Jak tylko ma się taką w okolicy to warto się zdecydować. Dzieci tutaj uczą się w mniejszych klasach, co zapewnia dobre warunki do nauki.
- alciaalcia
Post autor: alciaalcia »
ja na Twoim miejscu wyjechałabym za granicę, w takim środowisku najłatwiej nauczyć się języka, a jeśli nie planujesz to wyjedź na jakiś obóz językowy, np Angielska Wioska, poczujesz się jakbyś była za granicą i też tak będziesz się uczyć
- poli3902
Zdecydowanie jestem z tych osób, które uważają, że język angielski może przydać się zawsze i wszędzie, dlatego warto się go uczyć przede wszystkim w szkole, a jeśli tylko mamy możliwości, to oczywiście można pójść sobie na jakiś kurs. I jeśli o nich mowa, to tutaj https://lincoln.edu.pl/warszawa/centrum/ znajdziecie dobrą szkołę, która nauczy Was nie tylko języka angielskiego. W ofercie mają też między innymi niemiecki. Wszystko realizowane nowymi metodami.
- Dale
A umiecie napisać CV po angielsku? Ja miałem ogromny problem z tym, ale odezwałem się do tych ekspertów https://www.speak-up.pl/aktualnosci/jak ... -angielsku . Już teraz wiem wszystko i nie jest to dla mnie problem. Za niewielkie pieniądze przekazali mi wszelką niezbędną wiedzę. Bardzo polecam tych ekspertów.
Wszystkiego, czego nie znasz, pragniesz z odrobiną lęku.
- Mikka
Każda szkoła powinna tez być wyposażona w dobre podręczniki, ćwiczenia, wszelkie materiały edukacyjne, które wzbogacą wiedzę uczniów. Jak chcecie znaleźć naprawdę dobre publikacje to warto zajrzeć sobie na stronę nowaera.pl więcej tutaj. Tam znajdziecie materiały zgodnie z aktualną podstawą programową.
- szmek
Niestety nie zawsze tak jest. Ja większość swoich książek kupuje na https://www.taniaksiazka.pl/tanie-podre ... a-562.html bo tam są dostępne. W księgarniach stacjonarnych często brakuje podręczników i jest problem.Mikka pisze: ↑30 gru 2019, 5:12 Każda szkoła powinna tez być wyposażona w dobre podręczniki, ćwiczenia, wszelkie materiały edukacyjne, które wzbogacą wiedzę uczniów.
- falcia123
Niezależnie od tego czy szkoła jest publiczna czy prywatna, dobrze jest pamiętać o przygotowaniu odpowiedniej wyprawki dla dziecka. Dlatego też przygotuj wszystko wcześniej, aby móc swobodnie działać w przyszłości i mieć ten temat zamknięty już teraz. Postaw zatem na blok rysunkowy, bibułę, klej, nożyczki czy kredki aby być przygotowanym na wszystkie możliwe ewentualności.
- qwe93
Przyznam szczerze, że nauka języka obcego mojego dziecka wygląda nieco inaczej od jakiegoś czasu, ponieważ wcześniej była to nauka poprzez zajęcia dodatkowe, a teraz jest to nauka bezpośrednio w szkole, a konkretnie w Te Vizji. Tutaj nauka jest na tak dobrym i wysokim poziomie! My jesteśmy bardzo zadowoleni!
Przejdź do
- Forum
- ↳ Hotelarstwo
- ↳ Gastronomia
- ↳ Produkty i Usługi
- ↳ Technologia
- ↳ Porady
- ↳ Księgowość online
- ↳ Szkolenia
- ↳ Jaką firmę założyć?
- ↳ Kredyty firmowe
- ↳ Leasing