Planuję otwarcie małego punktu gastronomicznego w bloku. Na dole lokal gastronomiczny - na górze normalne mieszkania. Wiem, że hałasy z kuchni mogą być uciążliwe dla lokatorów, dlatego chciałabym jakoś wyciszyć pomieszczenia, w których będziemy pracować. Macie pomysły jak to skutecznie zrobić?
Jest sporo materiałów, które mogą Ci pomóc w wyciszeniu pomieszczeń. Wiem, że dostępne są na rynku np. pianki akustyczne, panele akustyczne, tapety akustyczne, a nawet specjalne tynki (ale tu to już budowlaniec musiałby się wypowiedzieć). Znalazłam w sieci ciekawy poradni akustyczny - https://www.mega-acoustic.pl/poradnik-akustyczny/. Popatrz też tam. Może znajdziesz więcej podpowiedzi.
Moim zdaniem warto spróbować. Jak już będziesz przy wyposażaniu swojego lokalu możesz odwiedzić stronę firmy Meiko, bo mają bardzo dobry sprzęt. Na pewno spodoba Ci się od nich zmywarka przemysłowa do naczyń . Ponieważ skutecznie usuwa wszelkie zabrudzenia z naczyń i jest oszczędna.
Jeżeli są ku temu warunki i spełniasz różnego rodzaju wymogi prawne to spoko. Np w Aachen w Niemczech u mojego brata jest tak otwarta restauracja, zresztą kilka tam takich jest A tak apropo, czy jest tutaj ktoś , kto przystępuje do przewodnika Restauracje Przyjazne Dzieciom http://restauracjeprzyjaznedzieciom.pl ? Zgłoszenia są do końca maja, w przewodniku można się pokazać za drobną opłata i w zamian otrzymac ogromny pakiet korzyści
Chciałabym polecić świetne miejsce w Lublinie https://www.oranzeria-restauracja.pl/dla-dzieci dobre jedzenie i miła ciepła atmosfera, Koniecznie zobaczcie.
A ja polecam Bistro Smykawka w Łodzi. Tutaj znajdziecie ich menu: http://smykawka.pl/?page_id=322. Mój synek jest trochę niejadkiem ale w tym bistro wszystko mu smakuje
Każde miejsce jest dobre, jeśli zostanie odpowiednio zaadaptowane, może być nawet blok lub kamienica. Podstawą jest jednak odpowiednie wyposażenie, jeśli będziesz szukał sprzętów i urządzeń, proponuję zapoznać się z ofertą MM Gastro, tu znajdziesz wszelkie szczegóły i dane kontaktowe: https://mmgastro.pl/kontakt
W restauracji czy innym obiekcie warto stosować podłogi przemysłowe. http://www.sagar.com.pl/ zdecydowanie różnią się one od podłóg konsumenckich. W takim miejscach przewija się zdecydowanie więcej osób i takie podłogi odporne na ścieranie sprawdzą się zdecydowanie lepiej. Wybór wzorów i kolorów również jest imponujący.
Jeszcze apropo restauracji, to bardzo ważny jest wystrój. Odpowiednia kuchnia, dobry szef kuchni ... no i oczywiście odpowiednie wyposażenie gastronomiczne. Bardzo dobrej jakości na pewno znajdziecie tutaj http://jamp.com.pl/kontakt/
Ja z kolei jakiś czas temu rozważałam założenie własnej restauracji. Gotowanie jest moją pasją już od wczesnych lat szkoły podstawowej. Co prawda nigdy nie pracowałam jako kucharz i nie mam w tym żadnego doświadczenia, ale mam dobry smak a także umiem zarządzać biznesem (zarządzam firmą męża). Nawet już zaczęłam szukać informacji pomocnych przy otwieraniu restauracji, znalazłam sporo pomocnych artykułów m.in. ten https://finanse.net.pl/wlasna-restauracja/ , ale muszę przesunąć realizacje planów o co najmniej 2 lata ze względu na zbyt niską zdolność kredytową.
Podczas wyposażania kuchni trzeba dokładnie przemyśleć plan działania. Podstawą jest stworzenie listy potrzebnych nam rzeczy. Obojętnie czy mówimy o własnej kuchni czy wyposażeniu restauracji. Kuchnia to inwestycja na lata więc nie ma co na niej oszczędzać.Kluczowe jest też zachowanie higieny w miejscu pracy chemia gastronomiczna. Polecam poczytać te artykuły: https://horecaparts.pl/
Sporo osób teraz podejmuje się prowadzenia takiego biznesu i tutaj https://www.oleole.pl/kostkarki-do-lodu-1.bhtml też widziałam kostkarkę do lodu. To urządzenie warto mieć w swoim lokalu, bo będzie pomocne w przygotowywaniu zimnych napojów. Proste urządzenie, a spełnia swoją rolę.
Mariusz Pazda pisze: ↑24 sie 2019, 22:35
Jeszcze apropo restauracji, to bardzo ważny jest wystrój. Odpowiednia kuchnia, dobry szef kuchni ... no i oczywiście odpowiednie wyposażenie gastronomiczne. Bardzo dobrej jakości na pewno znajdziecie tutaj http://jamp.com.pl/kontakt/
Polecam zrobić ogródek albo taras a w nim Grill Węglowy Ludzie , zwłaszcza w sezonie letnim lubią imprezy na świeżym powietrzu
Jest to z pewnością trudny biznes, no ale można tak sporo zarobić oczywiście. Jeżeli działacie w tej branży to musicie o wielu rzeczy pamiętać. Zerknijcie sobie na stronkę https://www.trafinoil.pl Może i ich olej gastronomiczny wam się przyda.
Myślę, że to bardzo fajna propozycja, ogólnie sam interesowałem się tematem gastronomii ale do tego trzeba mieć "dryk" i przede wszystkim ciekawe menu oraz zadbać o konkurencyjność cen. Tego co w wielu lokalach mi brakuje, szczególnie takich szybkiej obsługi gdzie po zamówienie się przychodzi to systemy przywoływania, a takie można kupić np. tutaj https://sklep.comel-it.com/SYSTEMY_PRZY ... E_2279_cat dzięki czemu od razu wiadomo czyje jest to gotowe jedzenie i nie trzeba co chwilę wstawać i sprawdzać czy ktoś inny nie podchodzi.
Branża gastronomiczna jest dosyc rozwinieta na dzisiejsze czasy 0mamy sporo takich miejsc. Jednak co do miejsc parkingowych - sytuacja jest odwrotna, samochodow na drodze coraz wiecej a miejsc parkingowych niekoniecznie wiec ja bym celowala w budowe wlasnego parkingu. W razie czego to ta firma https://taab.pl/ zajmuje sie wyposazaniem parkingow we wszelkie niezbedne sprzety jak i konserwacją.
Dzień dobry Poszukuję jakiegoś konkretnego sklepu z wyposażeniem do restauracji. Mam w planach wystartować z restauracją, nie za dużą na początek. Potrzebuję takich rzeczy jak na przykład miski czy chochle kuchenne oraz maszyny do mielenia mięsa.
Na pewno w takiej sytuacji warto zorganizować również ogródek, żeby w ciepłe dni goście mogli jeść na świeżym powietrzu. W takiej sytuacji należy zainwestować w takie markizy https://www.markizy-poznan.pl , które będą chroniły przed słońcem. Niewątpliwe jest to dobre i praktyczne rozwiązanie. Trzeba wszystko dokładnie przemyśleć.
Mnie także czeka podobne wyzwanie, z tym że ja chcę otworzyć mały lokal w oddzielnym budynku. Czeka mnie sporo wyzwań i szukam różnych kontaktów i wskazówek, aby ułatwić sobie to zadanie. Najbardziej się denerwuję wyposażeniem, ponieważ musi to być wyjątkowo profesjonalny sprzęt i meble. Szukając informacji na ten temat w internecie, moją szczególną uwagę zwróciła oferta na tej stronie https://www.chefstore.pl/ . Co myślicie o tym, aby właśnie w tym sklepie wszystko, co potrzebne kupić?
Według mnie to bardzo dobry pomysł na biznes. Ja też zastanawiam się nad otwarciem czegoś takiego. Właśnie znalazłam ostatnio dobry sprzęt i nawet znalazłam firmę http://www.formadesign.szczecin.pl/aranzacja-wnetrz/ dla której aranżacja wnętrz szczecin to nie tylko oferta zarobkowa,ale przede wszystkim pasja. Na pewno się do nich zgłoszę.
ooo fajny biznes, gastronomia teraz w modzie, jak go dobrze poprowadzisz to naprawdę możesz świetnie na tym wyjść. Pomyśl nad wprowadzeniem dań bez glutenu i takich specjalnych oznaczeń jak oferuje firma Gluteno.eu Dzięki temu na pewno dodatkowo zachęcisz klientów
Ja szukając restauracji najczęściej zaglądam na https://zjedz.my/ Znajduje sie tam praktycznie każda restauracja w Polsce i bez problemu można zarezerwować stolik online w dzień i w nocy. Dla mnie to ogromna wygoda, bo nie mam możliwośći zarezerwowania stolika w czasie otwarcia restauracji.
zależy też co chcecie słuchajcie w tej knajpie mieć, ja na przykład po założeniu cukierni musiałam koniecznie zadbać o to, aby lady lady chłodnicze były, głównie chodzi o to, aby ciastka czy inne smaczne wypieki były świeże dla klientów, sporo wyposażenia własnie kupiłam w sklepie https://www.benler.pl/lady-chlodnicze wysoka jakość i dobra cena
No może to i dobry pomysł. Ale ja tam wolę po prostu smacznie sobie zjeść. Dlatego też odkąd mieszkam w warszawie to robię to coraz częściej, gdyż w samym Forcie Służew jest kilka dość bardzo fajnych restauracji. I tam właśnie odkryłam restaurację Garo Sushi gdzie bardzo zasmakowało mi danie sushi, mimo iż za surową rybą nie przepadam. Ale to danie jest tak genialne, że warto jest je zjeść.
W każdej restauracji oprócz sprzętów do pieczenia i gotowania na pewno musi być obecne mnóstwo innych akcesriów kuchennych, w tym takie do przechowywania chociażby pieczywa - https://www.aledobre.pl/12668,Chlebak_p ... antia.html Dzięki temu wszystko będzie znajdowało się na swoim miejscu i nie będzie problemu z tym, że żywność będzie narażona na warunki zewnętrzne. Do tego ładnie i umiejętnie dobrane akcesoria kuchenne mogą także sprawić, że pomieszczenie będzie bardziej stylowe, przytulne i wygodne.
Mój wujek, który otwierał małą knajpę cenił sobie maszyny gastronomiczne, które są wydajne. Mówił, że nie ma sensu oszczędzać na sprzęcie bo co z tego jak jest tani, jak np. wyrabia jedynie 30% potrzebnej mocy przerobowej.
Musisz dbać o bezpieczeństwo swoich klientów nawet przed restauracją. Dlatego warto jest umieścić przed wejściem wycieraczki zewnętrzne. Na stronie: http://sklep.techemwycieraczki.pl/pl/c/ ... wnetrzne/3 jest ich całkiem sporo do wyboru - polecam, na pewno się przydadzą
W sumie czemu nie;) Ja zastanawiam się właśnie nad założeniem własnej restauracji. Tu myślę, ze oferta od https://www.trafinoil.pl powinna także was zainteresować. W tym miejscu będziecie mogli liczyć na olej dla gastronomii, skupują także i zużyty olej gastronomiczny
Warto pomyśleć o wyposażeniu jej w automaty do lodów. Na pewno będą schodzić się tłumy na dostępne u Ciebie lody. Takie automaty oczywiście trzeba serwisować, co umożliwia oferta: http://www.basat.pl/serwis.html . Firma dodatkowo zajmuje się też sprzedażą takich automatów, więc jeśli jesteś zainteresowana - polecam.
mczay pisze: ↑29 kwie 2020, 21:21
Warto pomyśleć o wyposażeniu jej w automaty do lodów. Na pewno będą schodzić się tłumy na dostępne u Ciebie lody. Takie automaty oczywiście trzeba serwisować, co umożliwia oferta: http://www.basat.pl/serwis.html . Firma dodatkowo zajmuje się też sprzedażą takich automatów, więc jeśli jesteś zainteresowana - polecam.
jak to ma być lodziarnia to warto zainteresować się tematem haccp w lodziarni Sama znam taką firmę. Korzystałam z ich usług. Oni są specjalistami, jeśli chodzi o tworzenie dokumentacji pod odbiór sanepidu. Warto zajrzeć do nich na stronę, zapoznać się z ofertą i dopasować wybrany rodzaj dokumentacji do rodzaju prowadzonej działalności gospodarczej.
Uważam, że to fajny pomysł na biznes. Dobry punkt gastronomiczny zawsze znajdzie swoje uznanie. A skoro chcesz taki otworzyć biznes, możesz sprawdzić sobie oferty https://www.chefstore.pl . Znajdziesz tam kompleksowe wyposażenie do punktu gastronomicznego- od świetnych urządzeń, po różnorodne przybory.
Jak sobie wyobrażacie funkcjonowanie gastronomii, bez wykorzystania do tego odpowiednich maszyn? Przecież taki sprzęt gastronomiczny jest już normą, więc powinniście na niego postawić. Sami zauważycie różnicę w Waszym biznesie. Warto mieć to na uwadze już teraz. Z tego co wiem, to wiele osób chwali sobie ofertę https://gastroplaneta.pl/ Możliwe, że i was zainteresuje.
Jeśli jesteście z Warszawy, to powinniście pomyśleć o naszej Little Barrel na Kabatach. Mamy do zaoferowania kopytka w kilku smakach, smaczną zupę dnia, czy lody, jakich nie zjecie nigdzie indziej. Nasi klienci wychodzą od nas zadowoleni, pełni przeczucia, że to jest miejsce na wyjścia i spotkania biznesowe Zapraszamy do nas, na Kabaty.
Natomiast jeżeli będziecie na etapie poszukiwań dobrej jakości wyposażenia do gastronomii to jak najbardziej mogę polecić Wam, żebyście zwrócili uwagę na ofertę https://magnum-pro.pl/pl/urzadzenia-gastronomiczne ponieważ to jeden z nielicznych sklepów z tego typu sprzętami i akcesoriami. Przede wszystkim rzetelne podejście do klienta, krótki czas dostaw i zawsze konkurencyjne ceny. Mam nadzieję, że również podejmiecie dobrą decyzję i biznes rozkwitnie
Witam wszystkich,jakie są wasze ulubione miejsca na lunch, kolacje lub brunch? Gdzie chętnie wybieracie się na spotkanie biznesowe ? Chętnie poznam opinie, bo byłam już w kilkudziesięciu miejscach w Warszawie i szukam czegoś nowego... Kuchnia dowolna, ważne aby było smacznie i ciekawie. Ja do tej pory najbardziej odpowiada mi restauracja Akademia, bardzo miło wspominam tam spotkanie z klientem.
Musieliśmy się chwilowo przebranżowić z restauracji w firmę sprzątającą. Kupiliśmy też takiego mopa do podłóg https://www.leifheitsklep.pl/pl-pl/blog ... rzestrzeni, który przy okazji dezynfekuje.
Witam,ja poszukuje restauracji na skromne przyjęcie komunijne. Jakie kryteria pomagaja w znalezieniu odpowiedniej sali? Kolezanka kiedys organizowała tego typu impreze w nadmorskiej restauracji https://www.restauracjanadpotokiem.pl/r ... 18,pl.html Co sądzicie ? Pozdrawiam
Mamy takie czasy, że przy wejściu do restauracji musi być płyn do dezynfekcji. Specjalne urządzenia produkuje firma https://olleclean.pl/ . Ich urządzenia są ładnie zaprojektowane, żeby wkomponowały się w schludny wygląd lokalu. Dodatkowo maszyna AeroCare Temp mierzy temperaturę ciała. W ten sposób pracownicy nie muszą mieć kontaktu z osobą, która może być chora.
Czemu nie? Jeśli będziecie serwować dobre i niedrogie jedzenie, to myślę, że taki biznes może okazać się strzałem w 10! Tutaj https://www.gastropuls.pl/porcelana-sta ... ast-395309 warto sobie zerknąć. Jest tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych rozwiązań dopasowanych do konkretnych potrzeb. Myślę, że właśnie w takich miejscach warto się zaopatrywać. Można w ten sposób porównać asortyment i ceny.
Jeśli ktoś z was szuka fajnej restauracji gdzie można zabrać na obiad znajomych czy swoją rodzinkę to zobaczcie na https://urodaizdrowie.pl/restauracja-co ... byl-trafny tutaj jest opisana restauracja włoska. Możecie poczytać ten artykuł i zerknąć na stronę restauracji. Ja polecam.
Witam,zastanawiam się nad tym czy warto rozwijac swoje pasje. Mam swoje ulubione restauracje i zalezy mi na tym,aby dążyć do ich poziomu. Co sądzicie o tym https://ulalachef.com/prywatny-kucharz- ... -gotowanie ? Czy warto próbować z cateringiem?,
No to w takim razie jeżeli chodzi o piece, trzony kuchenne, czy meble i zmywarki to jak najbardziej Invest Horeca to hurtowania w której można liczyć na rozsądne ceny, szeroki wybór propozycji i profesjonalizm obsługi. Dlatego też warto odwiedzić stronę na https://investhoreca.pl/ gdzie przejrzysz dostępne możliwości, jednocześnie licząc na pełne wsparcie obsługi klienta zarówno przy mniejszych i większych zamówieniach.
Witam,mam swoj niewielki biznes gastronomiczny i zalezy mi na tym,by zaczac sprzedawac lody rzemieslnicze. W jakich korytkach czy kuwetach trzymacie mrozone produkty? Ja w Internecie znalazłam tę firmę https://stark.pl/produkty/kuwety-ps/ Co o tym sądzicie? Proszę o opinie.
Dobry pomysł, o ile jest to możliwe prawnie, to powinniście spróbować. Pamiętajcie tylko o wykonywaniu regularnych zabiegów, takich jak DDD u siebie w lokalu, czyli deratyzacja, dezynsekcja i dezynfekcja. U nas tym zajmuje się firma Fumigacja Leader: Dezynsekcja i deratyzacja z Lubania https://e-leader.pl/uslugi-ddd/dezynfekcja/ . Mają szeroką gamę usług, korzystne ceny, to fachowcy z doświadczeniem, polecam.
Każda restauracja powinna mieć odpowiednie warunki do tego by działać, nie wiem podstawą chociażby jest stalgast lodówka dobre i ostre noże, garnki nierdzewne. Musicie mieć to na uwadze, bo w innym wypadku będziecie ciągle dokładać. Trzymam kciuki za wasze inwestycje.
Jeśli prowadzicie czy planujecie założyć knajpę to podpowiem wam, gdzie zaopatrzycie się w super jakości, aromatyczne przyprawy i mieszanki przypraw - skierujcie się do firmy POLSMAKI https://polsmaki.com.pl/ziola-i-przypra ... 19,pl.html W ofercie mają wspaniałe gotowe mieszanki przypraw do mięs, ryb, warzyw, a także pyszne sosy, marynaty czy posypki. Wszystkie ich zioła pochodzą z zaufanych upraw, są starannie wyselekcjonowane, smaczne i aromatyczne, także z nimi wasze dania będą jeszcze pyszniejsze.
Na pewno zapaska kelnerska będzie przydatnym dodatkiem do prowadzenia własnej działalności. Jest to coś, co zdecydowanie pozwala rozróżnić i dodać wszelkich elementów związanych z prowadzeniem własnej restauracji. Polecam zatem zajrzeć na stronę https://kitchenista.pl/fartuch-zapaska-kelnerska gdzie stworzysz wszystko od podstaw i zadbasz o jak najlepsze prezentowanie się Twoich pracowników.
Według mnie świetnym miejscem na spotkanie ze znajomymi lub spotkanie biznesowe jest restauracja z sushi - https://www.krakow.sushiworld.pl/ . Osobiście uwielbiam kuchnię japońską, a ta restauracja oferuje wyśmienite dania w rozsądnej cenie. Co sądzicie o menu?
Jeślibyście szukali dobrego dostawcy mięsa kurczaka i indyka to sprawdźcie sobie firmę Starmeat - zakłady mięsne z Aleksandrowa Łódzkiego. Tu ich strona internetowa: http://starmeat.pl/oferta Kupicie u nich wysokiej jakości mięso drobiowe od polskich i zagranicznych dostawców, lepszego mięsa na rynku nie znajdziecie a do tego u nich kupicie je w nieprzesadzonych cenach.
W tych dziwnych covidowych czasach dobrym pomysłem na przyciągnięcie klienta jest zadbanie o anticovidcertificate - certyfikat bezpieczeństwa przed covid https://anticovidcertificate.pl/uslugi- ... stauracji/ Taki certyfikat oznacza, że dane miejsce stosuje rygorystyczne standardy bezpieczeństwa dopasowane do norm stworzonych przez światowych ekspertów z dziedziny bezpieczeństwa. Klienci widząc taki certyfikat mają pewność, że jest bezpiecznie, także chętniej takie miejsca odwiedzają.
Jakbyście szukali dobrego dostawcy oleju roślinnego (rzepakowego i słonecznikowego) a także frytury to ta firma dobrze się u nas sprawdza- ERJOX https://www.erjox.pl/kontakt Przede wszystkim jakość oleju jest świetna a do tego firma działa terminowo i ma przyjazne ceny.
Jeśli chodzi o dobrego dostawcę ziemniaków, buraków, marchwi i cebuli to my od dawna współpracujemy z firmą Gospodarstwo Rolne i Produkcja Warzyw Kuduk https://www.kuduk.com.pl/oferta Kuduk to profesjonalna, uznana firma, mają duże doświadczenie w ekologicznej uprawie warzyw, możecie sprawdzić sobie ich nagrody i certyfikaty. Jako dostawca są terminowi i zawsze maja wysoką jakość warzyw, także zdecydowanie ich doradzam.
Sprawdźcie sobie też producenta kiszonek Stan, znajdziecie u nich w dobrych cenach sporo produktów, m.in. ogórki kiszone i przecier ogórkowy, ogórki małosolne, kapustę kiszona i sok z kapusty kiszonej czy żur. Tu sobie zobaczcie konkrety https://stan.pl/oferta/ogorki/ Dodam, że spodoba wam się prostota składu i rozsądne ceny.
Restauracji jest wiele. Dlatego też w samej Warszawie można zwariować od tego. Ale mimo wszystko moim zdaniem największym kunsztem wyróżnia się Restauracja U Wienawy mieszcząca się na Placu Piłsudskiego. Jest to bardzo niezwykłe miejsce w którym to kuchnia nawiązuje do kulinarnej historii Polski. Także jeśli ktoś ma ochotę skosztować kuchni dań oficerskich to właśnie tutaj przeniesie się w tamte czasy.
Jeśli w swojej kuchni chcecie używać serów z Podhala to doskonałą ich jakość macie w gospodarstwie Jadwigi i Ryszarda Smoleniów z Pieniążkowic https://www.serynaturalne.pl/o-nas U nich macie gwarancję nie tylko pysznego smaku, ale i tego że sery wytwarzane są przy użyciu naturalnych metod, nie posiadają konserwantów, barwników ani polepszaczy. My regularnie u nich robimy zamówienia i bardzo sobie chwalimy tego dostawcę.
Jeśli jesteś właścicielem jakiegokolwiek małego biznesu, gdzie powierzchnia magazynowa jest bardzo ograniczona, powinieneś zastanowić się nad jak najbardziej funkcjonalnym sposobem pakowania oraz magazynowania swoich towarów. Wejdź, koniecznie na stronę tej firmy https://www.schoellerallibert.com/pl/pr ... er-crates/ mają oni wieloletnie doświadczenie w tej branży, a ich rozwiązania są naprawdę nowoczesne i atrakcyjne.
melike pisze: ↑01 kwie 2019, 9:17
Planuję otwarcie małego punktu gastronomicznego w bloku. Na dole lokal gastronomiczny - na górze normalne mieszkania. Wiem, że hałasy z kuchni mogą być uciążliwe dla lokatorów, dlatego chciałabym jakoś wyciszyć pomieszczenia, w których będziemy pracować. Macie pomysły jak to skutecznie zrobić?
na pewno zadbaj o kaston
-
Catering dietetyczny Tarnowskie Góry
Według mnie, nieważne czy otwierasz mały lokal gastronomiczny czy dużą jadłodajnie - i w jednym i w drugim przypadku musisz skupić się na sprawdzeniu wody i jej stanu pod względem zanieczyszczeń. W końcu musisz mieć na uwadze zdrowie i bezpieczeństwo swoich klientów. Najlepiej będzie, jak zgłosisz się do firmy https://www.hydrochemia.pl/o-nas/ Moim zdaniem, to najlepsza firma, która ma doświadczenie w tego typu sprawach.
mariola94 pisze: ↑01 kwie 2019, 10:50
Jest sporo materiałów, które mogą Ci pomóc w wyciszeniu pomieszczeń. Wiem, że dostępne są na rynku np. pianki akustyczne, panele akustyczne, tapety akustyczne, a nawet specjalne tynki (ale tu to już budowlaniec musiałby się wypowiedzieć). Znalazłam w sieci ciekawy poradni akustyczny - mega-acoustic.pl/poradnik-akustyczny. Popatrz też tam. Może znajdziesz więcej podpowiedzi.
Ciekawe te akustyczne tapety Póki co słyszałam o zmywalnych i takie kupiłam do pokoju dzieci: https://www.outlet-tapet.pl/tapety-wodo ... i-zmywalne
mariola94 pisze: ↑01 kwie 2019, 10:50
Jest sporo materiałów, które mogą Ci pomóc w wyciszeniu pomieszczeń. Wiem, że dostępne są na rynku np. pianki akustyczne, panele akustyczne, tapety akustyczne, a nawet specjalne tynki (ale tu to już budowlaniec musiałby się wypowiedzieć). Znalazłam w sieci ciekawy poradni akustyczny - mega-acoustic.pl/poradnik-akustyczny . Popatrz też tam. Może znajdziesz więcej podpowiedzi.
Ciekawy temat
------------------------------------------
przewodnik po Szczecinie - http://northguide.pl/
Moim zdaniem zamiast małej restauracji, lepszym pomysłem na biznes będzie food truck. Dzięki jego mobilności można trafić do mnóstwa klientów w różnych miejscach. Bardzo fajną ofertę przyczep można znaleźć na stronie internetowej https://shinetrailers.com/.
Zdecydowanie zerknijcie sobie na ofertę przetwórni mięsa http://www.herold.net.pl/produkty/. Zdecydowanie na plus, miejsce, które warto zapisać i odwiedzić. Ja sam prowadzę restaurację polską, wiadomo bardzo dużo mięsa jest potrzebne i to mięsa bardzo dobrej jakości. Kupowane nie w marketach, a właśnie w takich miejscach, jak przetwórnia. Cenowo bardzo fajnie, dzięki temu nie trzeba przeznaczać na zakupy zbyt dużej ilości pieniędzy. A jedzenie gwarantuję będzie bardzo smaczne
Bez względu na wielkość takiej restauracji, ważna jest inwestycja w stosowne wyposażenie, jak chociażby kuchenki. Ja jestem świeżo po zainwestowaniu w rozwiązania znane z oferty https://gastromarathon.pl/oferta/kuchnie . Do dyspozycji otrzymaliśmy zmywarkę, chemię profesjonalną, meble ze stali nierdzewnej i okapy. Lokal mocno na tym zyskał, gdyż jesteśmy w stanie realizować nasze usługi na możliwie najwyższym poziomie. Zdecydowanie polecam taki patent!
Rozsądne z Twojej strony byłoby zawiązanie wspólpracy z firmą zajmującą się przetwórstwem warzyw i owoców. LOMANIA https://www.lomania.pl/Produkcja.html maja w swojej ofercie wiele produktow tego typu po dobrych cenach. I one lądują w naszych potrawach, ku uciesze klientów! Myślę, że to cąłkiem mądry wybór. W końcu jakość odgrywa tutaj istotna role, takze miej to na uwadze, Bardzo rozsadna inwestycja. Jestem zadowolony z tej inwestycji jak nigdy. Smak ponad wszystko!
A myslales o tym, aby do restauracji wdrozyc piwo? Jednak wielu osobom moze taka opcja przypasowac, prosto do potraw! My od jakiegos czasu zamwiamy piwo belgijskie, bezposrednio od importera. W najwyzszej jakosci zapewniaja nam to https://belgijskiepiwa.eu/ przez co zalecam skupic sie na tej ofercie. Smakowita i nietuzinkowa kombinacja. Dlatego dla mnie to wybor absolutnie udany. Mocno zachecilo to kolejnych klientow do odwiedzin, wlasnie ze wzgledu na te piwo!
Nawet pod małą kuchnię da się dopasować porządny sprzęt gastronomiczny. Mamy zmywarkę podblatową od Winterhalter. Wydawało się, że musimy mieć coś byle jakiego, a okazało się, że znaleźliśmy wydajny sprzęt, który nie zawodzi nawet przy ciągłej eksploatacji. Zdarzają się dni, w których nie ma przerwy w działaniu zmywarki, a i tak wyjmujemy czyste naczynia, nie ma akcji, że są opóźnienia przez niedziałanie sprzętu. I jak dla mnie - zmywarka Winterhalter po kilku latach nadal działa dużo lepiej niż sprzęt konkurencji działał nam jako całkowicie nowy.
Restauracja może być mała, jednak warto postawić na nowoczesny i wysokiej jakości sprzęt. Także i ja prowadzę tego typu, mały lokal i niezmiernie istotne okazało się wdrożenie promienników podczerwieni dla gastronomi. Te z oferty SOLART pozwoliły na podgrzewanie żywności, czy utrzymanie jej temperatury - i to w niezmiernie nowoczesny sposób. Wydaje mi się, że taka opcja mogłaby i Ciebie zainteresować. Wychodzę z założenia, że wdrażanie takich nowoczesnych pomysłów to już absolutna konieczność, także koniecznie to przemyśl. Zyskaliśmy na tym za wszystkie czasy.
Szczerze powiedziawszy to na rynku gastronomicznym zawsze znajdzie się miejsce dla kogoś z kreatywnym podejściem. Dość ciekawą lokalizacją jest restauracja w bloku ponieważ to daje potencjalnie dużą bazę klientów. Oczywiście najważniejsze będzie by trafić w ich oczekiwania, a o tym możemy się dowiedzieć przeprowadzając lokalną ankietę. Podczas tworzenia biznes planu musimy sobie odpowiedzieć na wszystkie pytania związane z finansami. Możemy do tego celu wykorzystać nawet zwykły arkusz kalkulacyjny z darmowego pakietu biurowego. Warto poczytać informacje na temat tego jak oszacować wielkość sprzedaży, co będzie wyznacznikiem zaintersowania naszym lokalem. Pamiętajmy też by postawić na nowocześnie urządzone i czyste wnętrze. Ze sprawdzonych dodatków możemy wykorzystać świece stołowe - https://swiecedlagastronomii.pl/kategor ... e-stolowe/ dające niesamowity efekt, szczególnie wieczorem. Docenią to z pewnością pary odwiedzające nasz lokal, w dniu ważnych okazji jakie będą wspólnie świętować.
Planując otwarcie lokalu gastronomicznego, należy dobrze zastanowić się, jak wybrać wyposażenie gastronomii, tak by było funkcjonalne i posłużyło nam przez długi czas. To, jaki sprzęt wybierzemy jest zależne od profilu restauracji. Bardzo ciekawym rozwiązaniem może być mini lodówka https://investhoreca.pl/c/1972/komory-c ... nicze.html
Przyda ci się również ktoś do prowadzenia księgowości aby odciążyć siebie z obowiązków. Jeżeli nie znalazłaś nikogo to zerknij sobie na ofertę aforti ac Prowadzą księgowość oraz administrację, ich doświadczenie i pozytywne opinie udowadniają że warto
Niezależnie czy restauracja jest mała czy duża trzeba dbać o gości i jakoś serwowanych dań. Do tego potrzebne są dobre produkty. Jeśli chodzi o ryby i owoce morza to marka Fier - https://fierseafood.com/ ma bardzo dobrą ofertę. Co ważne właśnie dla małych restauracji - nie mają minimalnego progu zamówienia, więc można zamówić tyle, ile się chce. Każde zamówienie zrealizują bardzo szybko.
Sprawdźcie sobie wszyscy sprawdzić stronę https://foodtruckfestivals.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Food Truck Festivals, która zajmuje się kompleksową organizację oraz obsługę eventów z food truckami. Warto korzystać z usług fachowców, aby nie marnowac swojego czasu i pieniędzy.